LED strips

Waarom LED strips kopen?

LED strips zijn niet enkel bedoeld voor decoratieve doeleinden, maar kunnen ook als standaardverlichting of effectverlichting gebruikt worden. Het uitgebreide kleurenpalet zorgt er voor dat de LED strips in elk interieur volledig tot hun recht kunnen komen. Voor wie graag variatie wenst, zijn er LED strips die met afstandsbediening of een besturingsmodule manueel of automatisch aangepast kunnen worden van kleur.

Indien u het wenst, kunnen er dimbare LED strips aangekocht worden waardoor u steeds zelf de lichtintensiteit kan bepalen.

Maar dat zijn nog niet alle voordelen van LED strips: LED strips hebben een veel lager verbruik dan andere lichtbronnen. Het verbruik is afhankelijk van het aantal LED’s per meter, en van de gekozen kleur. Omdat er nagenoeg geen reactieve energie te pas komt aan LED’s (ze worden niet warm zoals bijvoorbeeld gloeilampen) zijn dit zeer effici├źnte, milieuvriendelijke en veilige oplossingen. Een bijkomend voordeel is uiteraard de lagere energiekost.

Toepassingen met LED strips

De strips zijn meestal flexibel, aanpasbaar in lengte, en zijn zowel te verkrijgen in versies om vast te schroeven als in zelfklevende versies. Ook voor vochtige ruimtes zijn er oplossingen met de IP44-IP65 versies.

– Sfeerverlichting onder (keuken)kasten
– Ge├»ntegreerde verlichting rond spiegels
– Aquariumverlichting
– Verlichting in vitrinekasten

Erg in opkomst

Led verlichting in het algemeen is erg in opkomst. Bij steeds meer bouwmarkten en verlichting winkels zie je verschuivingen in het assortiment. De traditionele verlichting wordt steeds meer vervangen door LED verlichtingen. Tevens krijgt de LED verlichting meer ruimte in de schappen.