Energiekosten besparen met kunststofkozijnen


Heeft u uw huis enkelglas of houten kozijnen? Dan zijn uw energiekosten aanzienlijk hoger dan dat u overstapt op kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen zijn tegenwoordig prima geschikt voor elk type woning en kunnen dan ook worden toegepast op ramen, deuren, schuifpuien en deuren. De kozijnen niet te onderscheiden van klassieke kozijnen en zijn dan ook beschikbaar in verschillende designs van strak tot oud-klassiek. Doordat kunststof kozijnen beter isoleren zijn ze absoluut energiebesparend en een leuke bijkomstigheid is dat ze een erg hoog rendement hebben.

De voordelen van kunststof kozijnen

Naast het feit dat kunststof kozijnen zorgen voor een besparing op uw maandelijkse energiekosten zijn de kozijnen ook inbraak werend. Als u kiest voor kunststof kozijnen van vooraanstaande merken die voorzien zijn van het Politiekeurmerk en SKG-gecertificeerd zijn, hebben de kozijnen een inbraak werende werking waardoor u het lastiger maakt voor inbrekers en daarnaast goed bent verzekerd bij eventuele inbraak.

Onderhoud kunststof kozijnen

Een andere leuke bijkomstigheid van kunststof kozijnen is dat ze weinig onderhoud nodig hebben. U hoeft geen schilderkosten meer uit te geven wat u dan ook weer merkt in de portemonnee. Het enige dat u hoeft te doen is met een emmer sop en een doek uw kozijnen schoonhouden. Bij hardnekkige vlekken als bijvoorbeeld vogelpoep kunt u ervoor kiezen om beschermmiddelen aan te schaffen die speciaal zijn geschikt voor kunststof kozijnen.

Glas in lood mogelijk?

Als u een woning heeft waarbij u graag een authentieke uitstraling wilt blijven behouden kunt u glas in lood met een isolerende werking in uw kozijnen laten plaatsen. Hierdoor passen de kozijnen mooi in de stijl van uw woning en bent u daarnaast een stapje verder naar een duurzaam leven en besparing op uw energiekosten.