Een simpele tool om je energietarieven te verlagen


Veel gezinnen besteden meer dan nodig aan energie
Het gebruik van energie is essentieel voor een normaal bestaan in het Westen, maar het is ook zo enorm vanzelfsprekend dat onderzoek naar de unitbestedingen ervan weinig aandacht krijgen. Dat verklaard waarom volgens het Armoedejaarboek van de Universiteit van Antwerpen maar liefst elf procent van de gezinnen in Nederland een te groot deel van het inkomen besteedt aan energie.

Energierekeningen stijgen
De energieprijzen stijgen ieder jaar, en de gemiddelde energiefactuur van een gezin is ook al sinds 2007 gestegen met 60 procent. Voor gezinnen met een laag inkomen is er een sociaal tarief, alleen is het is het wel zo dat tien procent van de gerechtigden hiervan niet eens gebruik maken. Je energieleverancier is verplicht je je sociaal tarief toe te kennen als jij kunt aantonen dat jij in de categorie zit die daar recht toe heeft.

Hulp met het verlagen van jouw energietarieven
Buiten het sociaal tarief kun je natuurlijk ook nog overstappen naar energieleveranciers met goedkopere prijzen. Als het je te ingewikkeld lijkt of te veel tijd vergend om al die verschillende energieleveranciers op een rijtje te zetten, maak dan gebruik van Overstappen.nl om op een simpele manier energie van verschillende leveranciers te vergelijken.
Deze site is zelfstandig en aan geen enkele energieleverancier verbonden. Je kan m.b.v. deze site altijd een betere energiedeal vinden, wat ook nog maar eens 5 minuten duurt, en je kan zelfs tot wel €450,- per jaar aan energie besparen.
Op Overstappen.nl kun je o.a. ervaringen van mensen zien die gebruik hebben gemaakt van de gas en licht vergelijking van overstappen.nl en hun ervaringen daarbij. De energievergelijker maakt automatisch gebruik van de overstapservice. Oftewel je kan vergelijken, opzeggen en overstappen allemaal regelen met de website. Als je overstapt naar een nieuwe energieleverancier krijg je daar meestal voordelige deals voor een tijdelijke periode. Je kan je op die website aanmelden om via je e–mail herinnerd te worden aan overstapkortingen als je contract bijna afloopt. Dit is handig omdat je immers het voordeligst uit bent met gas/licht als je ieder jaar overstapt van energieleverancier.