De oplossing tegen geluidsoverlast: een geluidsstudio in huis

Klagen je buren telkens als je op je muziekinstrument aan het spelen bent? Ondervinden je huisgenoten overlast van het geluid dat je produceert? Een geluidsstudio in huis kan een oplossing zijn. Deze studio’s worden geluiddicht gemaakt met geluidsisolatie, waardoor het geluid alleen binnen deze ruimte te horen is. Geluidsstudio’s kunnen gebruikt worden als opnamestudio, repetitieruimte of als geluidsisolatie zodat je buren geen last van je hebben. Zo kun je op elk moment met je muzikale hobby bezig zijn, zonder dat andere mensen er last van hebben.

De geluidsstudio’s zijn gemaakt van verschillende soorten panelen, die op een makkelijke manier samengevoegd kunnen worden. Deze omkastingen worden gemaakt van een buitenplaat van plaatstaal en een binnenplaat van geperforeerde plaat. Door het gebruik van geluidswerende materialen wordt het geluid vanuit de studio en het omgevingsgeluid van buiten de studio optimaal gedempt. De studio wordt als laatste volledig gezien van een duurzame laklaag, zodat je studio naast functioneel ook nog mooi is om te zien.

Bij esmono.nl vind je verschillende types geluidscabines. Zo bieden ze de Freesound 50mm Geluidsstudio, met een wand van 50 millimeter dik. Hierdoor is de dempingswaarde tussen de 30 en 35 decibel. Dit type studio is verkrijgbaar in 14 verschillende standaardformaten. Daarnaast is er de Freesound 80 mm Geluidsstudio, deze heeft een wand van 80 millimeter dik. De dempingswaarde van dit type geluidscabine is tussen de 35 en 40 decibel. Ook deze geluidsstudio is verkrijgbaar in 14 standaardformaten. Als laatste wordt een Freesound Dubbele Geluidsstudio aangeboden, deze heeft een dubbele wand waardoor de dempingswaarde tussen de 40 en 45 decibel ligt. Deze heeft 10 verschillende standaardformaten. Daarnaast heb je voor deze studio de optie om een vloer onder de binnenste studio te nemen, een vloer in de binnenste studio of beide. Naast de standaardformaten, heb je de optie meerdere geluidscabines aan elkaar te koppelen of je geluidsstudio speciaal voor jou op maat te laten maken. Zo heb je de perfecte geluidsstudio in huis.

Heb je niet zo veel te besteden? Ook dan heeft esmono.nl een oplossing. Er worden namelijk ook tweedehands geluidscabines aangeboden. Deze kun je vinden onder het kopje “occasions”. In de advertenties worden altijd duidelijk de afmetingen, verschillende specificaties en de totaalprijs genoemd. Ook vind je er een bovenaanzicht van de studio. Zo weet je precies waar je aan toe bent en heb je alle informatie die je nodig hebt voor een geluidsstudio die perfect bij je past.