Werkschoenen voor schilders

Vaak word je raar aangekeken als je als schilder ook veiligheidsschoenen draagt. Toch zijn werkschoenen wel degelijk belangrijk om te dragen als schilder zijnde. Het kan voorkomen dat je in een onveilige werkomgeving werkt, bijvoorbeeld op een bouwplaats dan is het fijn als je voeten beschermd worden. Hieronder kun je lezen welke werkschoenen geschikt zijn voor schilders en waar je op moet letten.

Witte werkschoenen voor schilders

De meeste werkschoenen die schilders dragen zijn wit. Wit is de meest gekozen kleur die wordt gebruikt in de verfwereld en als je wat verf morst op je schoenen dan valt dat minder op dan bij een zwarte of gekleurde werkschoen. De veiligheidsschoenen gaan op die manier langer mee.

Lichte werkschoenen voor schilders

Als schilder moet je vaak lang stilstaan en dan is het wel prettig als je werkschoenen een beetje prettig zitten. Werkschoenen die gemaakt zijn van lichte materialen zitten vaak lekkerder dan zwaardere werkschoenen. Lichte werkschoenen zijn vaak gemaakt van materialen als composiet of kevlar, deze materiaal zijn net zo sterk als staal maar wegen een stuk minder.

Werkschoenen met hak voor schilders

Als je vaak op een ladder staat dan is het aan te raden om een werkschoen te nemen die voorzien is van een hak. Als je dan op de ladder staat dan heb je meer grip op de trede van de ladder. Gelukkig zijn de meeste veiligheidsschoenen wel voorzien van een hak en hebben vaak een goed profiel onder de zool.

Instappers voor schilders

Als je vaak gehurkt aan het werk gaat dan kun je beter kiezen voor een laag model werkschoen. Instappers zijn lage werkschoenen die vaak ook nog eens lekker zitten. Het is handig als je de schoenen vaak aan en uit moet trekken, als je bijvoorbeeld verf onder je schoenen hebt zitten. Instappers zijn vaak voorzien van een materiaal dat makkelijk schoon te maken is en dat is handig als je weer eens hebt geknoeid.

Werkschoenen met kruipneus voor schilders

Als je regelmatig knielt tijdens je werk dan is het handig als je kiest voor een werkschoenen met een kruipneus. Een kruipneus zorgt namelijk voor extra bescherming tegen slijtage op de neus van je werkschoenen.