Kamersteiger: ideaal voor verbouwingen

Wanneer je meerdere werkzaamheden op hoogte wilt uitvoeren, is het aan te raden om gebruik te maken van een steiger in plaats van op een ladder. Met een steiger sta je stabieler en werkt het veel comfortabeler en daardoor werk je ook nog eens efficiënter. Als je in een huis verbouwt dan is een rolsteiger misschien wat overdreven, maar een kamersteiger is ideaal.

Kamersteiger

Kamersteigers zijn net als rolsteigers voorzien van wieltje en zo zijn ze gemakkelijk te verplaatsen. Daarnaast zijn kamersteigers smal, zodat hij in iedere ruimte past en tijdens het verbouwen niet te veel ruimte in beslag neemt. Een kamersteiger is gemaakt van lichte materialen en makkelijk op te zetten, zo kun je in je eentje makkelijk de steiger opzetten maar ook verrijden.

Kamersteigers voor professioneel gebruik

Kamersteigers staan bekend om hun gemak en snelheid, daarom is het aan te raden om tijdens een verbouwing een kamersteiger te gebruiken. Je kunt het gebruiken voor stuc- of schilderwerk, vaak kun je met z’n tweeën makkelijk op de steiger staan en omdat het gemakkelijk te verplaatsen is kun je efficiënt doorwerken. LadderExpert.NL heeft een ruim assortiment aan kamersteigers, voor zowel professionals als doe-het-zelvers. Voor de professionals is het belangrijk dat de kamersteigers aan de gestelde eisen voldoen en dat de draagkracht voldoende is.

Eenpersoonssteiger

Een voorbeeld van een ideale kamersteiger voor 1 persoon is de XS-tower. Deze  extra smalle steiger is bedoeld voor professioneel gebruik en ideaal voor onder andere ZZP’ers. De kamersteiger kun je in je eentje binnen 10 minuten opzetten en daarmee bereik je een maximale hoogte van 620 cm. Ook kun je de volgende werkhoogtes bereiken: 320 cm, 420 cm en 520 cm.

Kamersteigers voor particulier gebruik

Ook voor particulieren zijn er kamersteigers die ideaal zijn voor de doe-het-zelver. De kamers zijn in twee minuten op te bouwen en wegen minder dan professionele kamersteigers. Is de werkhoogte van de kamersteiger toch te klein dan kun je makkelijk uitbreiden met een aantal modules.