Binnendeuren moeten passen bij je interieur


Binnendeuren zijn belangrijk in huis. Daarom nemen velen ruim de tijd en gaan bij vele handelaren kijken wat de mogelijkheden zijn. De mogelijkheden zijn enorm. Een binnendeur is in belangrijke mate medebepalend voor de sfeer in huis. Omdat er zo veel verschillende deuren zijn is het moeilijk kiezen. Hoe meer dat je er ziet hoe moeilijker het wordt. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een geheel gesloten deur die helemaal vlak is of een geheel gesloten deur die bewerkt is. Ook worden er vaak deuren met ramen in huis gebruikt dat dan toch weer een bepaalde uitstraling geeft.

Constructie

Voordat je naar de vorm van de deur gaat kijken moet je eerst de keus maken of je een stompe of een opdekdeur wilt hebben. Bij een opdekdeur, die voor een deel over het kozijn valt, zie je geen naden tussen de deur en het kozijn. Ook zijn opdekdeuren gemakkelijker te plaatsen dan stompe deuren. Een stompe deur moet je laten afhangen door de vakman. Doe je dat niet, dan kan je daar later zeker spijt van krijgen. De deur gaat klemmen of er is te veel speling. Dat zijn allemaal zaken waarmee de vakman rekening houdt.

Interieur

Een deur van Lundia die binnen wordt gebruikt moet bij het interieur passen. De binnendeuren zijn er in veel verschillende soorten stijlen. Is het interieur modern, dan kan je daar moeilijk een klassieke binnendeur bij kunnen gebruiken. Voor een modern interieur moet je dus ook een moderne deur toepassen. Een moderne deur is meestal glad en bezit strakke lijnen. Bij een klassieke inrichting zal men klassieke deuren toepassen. Zij hebben vaak een profilering die met de inrichting van het geheel overeenkomt. Ook is het mogelijk om zowel bij modern, als klassiek binnendeuren, te kiezen voor deuren waarin glas is verwerkt. Voor een moderne inrichting kan men zelfs kiezen voor een geheel glazen deur. Dat zal zeker mooi passen bij een moderne inrichting. Het geeft een heel mooie uitstraling. Je kan ook kiezen voor een deur met kleine ramen. Je kan helder glas gebruiken maar ook bewerkt glas. Heb je een klassieke woning dan is een deur met glas in lood vaak een mooie toevoeging om het huis extra mooi in te richten. Zo’n deur, met glas in lood, zal altijd in het oog springen, wat alleen maar de inrichten ten goede komt.