Voordelen delta schuurmachine


Waarom zou je kiezen voor een delta schuurmachine? Tja, er zijn genoeg redenen te verzinnen om aan te tonen dat een delta schuurmachine niet mag ontbreken in je gereedschap verzameling. Dit geldt natuurlijk niet voor iedereen, want misschien ben je juist niet op zoek naar de functies van een delta schuurmachine. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het schuren van grote oppervlakken. In dit geval zal een delta schuurmachine niet veel kunnen uitrichten. Het is dan vaak verstandiger om gewoon voor een band- of vlakschuurmachine te kiezen. Toch hebben delta schuurmachines ook aantal voordelen, welke andere schuurmachines niet hebben. Weten welke? Scroll dan snel verder!

Delta schuurmachines zijn voordelig

Wanneer je de prijs van een delta schuurmachine zou vergelijken met die van andere schuurapparaten, dan verschilt deze behoorlijk. Je kunt een deltaschuurmachine namelijk al kopen voor ongeveer 50 euro. Echter is het wel zo dat er ook duurder deltaschuurmachines zijn. Dit heeft weer te maken met het merk, want een machine Powerplus is voordeliger dan er een van het merk Bosch. Ook is deze machine erg compact, waardoor delta schuurmachines eenvoudig geproduceerd kunnen worden.

Flexibel in gebruik

Delta schuurmachines staan bekend om hun flexibiliteit. Met behulp van de driehoekvormige schuurzool kun je eenvoudig hoeken schuren. Daarnaast bestaan er ook accu varianten, waardoor je nog flexibeler kunt werken. Je hebt dan immers meer vrijheid, omdat je niet wordt beperkt door een snoer. Hierdoor is het ook mogelijk om bijvoorbeeld buiten schuurwerkzaamheden te verrichten. Echter is het wel zo dat de meeste accu schuurmachine nog niet krachtig genoeg zijn.

Meerdere functies

Je zou misschien denken dat je deze schuurmachine alleen maar kunt gebruiken voor het schuren van hoeken. Niets is minder waar, want het schuren van vlakke oppervlakken is ook gewoon mogelijk. Daarnaast kun je ook kiezen voor een multischuurmachine. Dit is een machine welke de voordelen van meerdere machines combineert. Dus mocht je zowel een vlak- als deltaschuurmachine nodig hebben, dan is het verstandig om voor een multischuurmachine te kiezen.