Noodzakelijk!! Een goede kruipruimte isolatie


Meer dan de helft van de woningen in Nederland hebben een kruipruimte onder het huis zitten. Een kruipruimte is een ruimte die onder de begane grond van het hele huis loopt. In de kruipruimte bevinden zich onder andere waterleidingen en andere elektra. Een kruipruimte is dus essentieel voor een huis. Zorg daarom voor een goede isolatie van de kruipruimte!

De kruipruimte

Een kruipruimte is bereikbaar via één of meerdere kruipluiken, deze zitten vaak bij de voordeur. Een groot nadeel aan een kruipruimte is dat het altijd onverwarmd is en daarom trekt het vocht aan. Het vocht verzamelt zich dan en dat veroorzaakt weer schimmels. Als de leidingen die via de kruipruimte naar de begane grond niet goed gedicht zijn, kan de koude en vochtige lucht in het hele huis terecht komen en daardoor de hele constructie van de woning aantasten. Daarbij kan het ook nog is een koude of beschadigde vloer veroorzaken. Een kruipruimte is vaak iets wat mensen vergeten of niet goed onderhouden. Dit kan dus vervelende problemen meegeven.

Vocht in uw kruipruimte

Door nattigheid en hoge luchtvochtigheid kan de kruipruimte last krijgen van houtrot en dat kan uw vloer en leidingen negatief aantasten. Zorg er daarom voor dat uw kruipruimte is voorzien van een isolatie via EPS korrels. Als de EPS korrels goed worden ingezet kan het vocht niet meer verdampen en blijft de lucht boven de isolatielaag droog. Daardoor blijft dus ook de lucht in uw huis droog en daarmee bespaart u weer energie. Want droge lucht wordt sneller warm en houdt langer de warmte vast.

EPS korrels zijn qua gewicht er licht en blijven drijven op water en nog een voordeel is dat ze hun werking behouden in extreme situaties. Zelfs als er laag water in de kruipruimte staat. Kies daarom voor een vloerisolatie van EPS korrels en zorg ervoor dat uw kruipruimte voldoende isolatie heeft!