Tips bij het kopen van zonnepanelen


Als u van plan bent om zonnepanelen te kopen doet u er verstandig aan om u eerst goed te verdiepen in de voor- en nadelen van zonnepanelen. Zonnepanelen kopen is immers een behoorlijke investering die u uiteraard wel zo snel mogelijk wilt terugverdienen. In dit artikel geven wij enkele tips waar u op moet letten bij het kopen van zonnepanelen.

Oriëntatie zonnepanelen

Om erachter te komen of zonnepanelen voor uw woning geschikt zijn is het van groot belang om erachter te komen of uw dak voldoende zonlicht vangt. Het rendement van uw zonnepanelen wordt namelijk grotendeels bepaald door de oriëntering ervan. Het is dan ook belangrijk om uw zonnepanelen op het zuiden te oriënteren zodat ze voldoende (zon)licht opvangen. Daarnaast is de hellingshoek van zonnepanelen ook een belangrijke factor. Een optimale hellingshoek van uw zonnepanelen ligt tussen de 20 en 50 graden. Indien uw woning een plat dak heeft zijn er systemen verkrijgbaar om de hellingshoek aan te passen.

Energie terug leveren

Een leuke bijkomstigheid bij de overstap naar zonnepanelen is dat u teveel opgewekte zonne-energie kunt terug leveren aan uw energiemaatschappij. De kosten per killowattuur liggen hier per energiemaatschappij verschillend. Het is dus belangrijk om u goed te verdiepen in de vergoeding die u krijgt bij de verschillende energiemaatschappijen.

Bewustwording van het verbruik van uw apparatuur

Met de aanschaf van zonnepanelen bent u op de goede weg naar een duurzame en rendabele toekomst. U kunt echter meer geld besparen op uw energiekosten door bewust te kijken naar uw energieverbruik. Een energiemeter is dan ook een handig apparaat waarmee u direct inzicht krijgt in het verbruik van uw elektronische apparaten. Zo komt u erachter welk apparaat bijvoorbeeld wel wat vaker uit mag staan en veel energie verbruikt.