De kracht van een vloerkleed

Een vloerkleed is niet alleen lekker aan uw voeten, maar kan ook erg veel doen voor de sfeer van uw huis. Het kan een saaie vloer opfleuren, het kan de rest van uw interieur accentueren en de finishing touch zijn die uw huis een thuis maakt. “A rug is the soul of the apartment”, zei Edgar Allan Poe ooit in een essay over huisdecoratie. Vloerkleden passen in elke ruimte, en hun decoratieve functie heeft mensen door de eeuwen heen al aangesproken. Neem bijvoorbeeld de Perzische kleden, die tegenwoordig nog steeds in menig kamer liggen. De eindeloze ambiance die een authentiek vloerkleed met zich mee brengt is iets wat u zelf alleen kunt ondervinden. Het brengt emotie op een kille ondergrond, en is daarom een essentiële toevoeging voor wat voor huisstijl dan ook.

Praktisch

Een mens zou een mens niet zijn als vloerkleden alleen esthetische voordelen zou hebben. Zo zijn ze ook erg gemakkelijk te onderhouden, ook al zou u denken dat het tegenovergestelde waar is. Het geheim voor een goed onderhouden vloerkleed is simpel: regelmatig stofzuigen en gemorste vloeistoffen schoonmaken voor het opdroogt. Een goed onderhouden vloerkleed zorgt voor een verbeterde luchtkwaliteit, en kan allergische reacties verminderen. Dit komt omdat vloerkleden een soort natuurlijke filters zijn voor stofdeeltjes.

Stijlen

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten vloerkleden. Van de authentieke Oosterse kleden tot kleurvolle moderne tapijten. Er zijn zoveel stijlen dat het moeilijk kan worden om het perfecte vloerkleed voor uw huiskamer te vinden. Onze winkel in vloerkleden biedt u naast een groot scala aan kleden, ook professioneel advies voor uw interieurkeuzes. Neem gerust contact met ons op via onze website, of kom eens langs in onze winkel.

Stalenservice

Ook als u liever thuis blijft, kunnen wij u helpen bij het vinden van een passend vloerkleed. Wij kunnen u vrijblijvend een proefmonster toesturen, zodat u de juiste keuze lekker op de bank kunt maken.