Dome bewakingscamera’s

De Dome bewakingscamera’s zijn tegenwoordig overal te vinden en je ziet ze ook op veel openbare plaatsen, zoals winkelcentra en scholen. Het is een hele slimme bewakingscamera, omdat de lens beschermd is door de dome (koepel) die er om heen zit. Mensen kunnen hier door niet zien in welke kant de lens gericht is.

De Dome bewakingscamera doet het heel goed in zowel beveiliging voor bedrijven als voor particulieren. Ook veel instellingen maken gebruik van de Dome bewakingscamera’s om hun gebouwen beter te beveiligen. Ook scholen zetten de Dome bewakingscamera’s in om het schoolplein veiliger te maken. Er was eerst wel wat ophef over maar nu horen ze gewoon bij het extrieur op de meeste scholen.

We zien tegenwoordig haast overal bewakingscamera’s hangen, met in Nederland alleen al meer dan anderhalf miljoen camera’s waarvan slechts 1 procent van de overheid en politie is.

Is Nederland onveilig? 

De vraag die dan vaak gesteld word is of Nederland flink onveiliger geworden is, want waarom zou je anders op zoveel plekken de Dome bewakingscamera’s zien hangen? Het is niet zozeer dat Nederland onveiliger geworden is maar omdat de bewakingscamera’s veel goedkoper zijn geworden in aanschaf. Tegenwoordig krijg je voor een hele lage prijs een HD bewakingscamera, mede hier door kopen steeds meer mensen een camerasysteem. Waar het vroeger een dure investering zou zijn om camera’s op o.a. het schoolplein te plaatsen, kan het nu juist duur zijn om het niet te doen…

Meer mogelijkheden

De camera’s zoals de Dome bewakingscamera kunnen ook steeds meer. Zo kunnen ze draadloos geplaatst worden en zelfs met het internet verbonden worden. Op deze manier kunnen beelden live bekeken worden, ongeacht waar de eigenaar is, zolang die maar een smartphone of tablet bij zich heeft met internet verbinding kan die de beelden live bekijken. Dit biedt dan ook weer de optie om de beelden extern op te slaan, in bijvoorbeeld een cloud.

Zo kan er zelfs een compleet systeem met de Dome bewakingscamera’s gebouwd worden, waarbij de eigenaar een app krijgt wanneer er iets verdachts gesignaleerd word. Dit kan met behulp van software gedaan worden. Er zijn zelfs opties bij motion detectie die zelfs gezichten kunnen herkenen. De mogelijkheden zijn oneindig wanneer een bewakingscamera met het internet verbonden word. Het gevaar hierbij is dat ze gehackt kunnen worden, een goede internet beveiliging is dan wel vereist.

Bron: http://www.bewakings-camera.nl